Vrijwilligers Journey 
Stichting Marian Kaij

Bij Stichting Marian Kaij staat de ‘blije vrijwilliger’ op de eerste plaats. Met ‘blije vrijwilligers’ kunnen wij de zorg voor de patiënten het beste invullen. Een blije vrijwilliger is voor de Stichting de juiste match tussenvraag en aanbod. De vrijwilliger voelt zich gezien en erkend en heeft de mogelijkheid om zijn talenten en kwaliteiten in te zetten. Tevens is er ruimte voor ontwikkeling. De ‘blije vrijwilliger’ zorgt voor het succes van de inzet van de buddy’s.

De selectie van een vrijwilliger is een belangrijke stap. Met een intakegesprek wordt bepaald welke specifieke wensen een vrijwilliger heeft . Daarnaast onderzoeken de Stichting en de vrijwilliger zijn/haar talenten en competenties. Zij stemmen af of de vacature past en voldoende uitdaging biedt.

De Stichting selecteert in samenspraak met de zorgprofessionals op basis van de benoemde competenties, vaardigheden en kennis. Met de vrijwilliger wordt er nauwkeurig gekeken naar zijn/haar kennisniveau, potentie en persoonlijke ontwikkelbehoefte.

De Stichting wil de vrijwilliger optimaal voorbereiden op zijn/haar rol. De voorbereidende opleiding is erop gericht dat de vrijwilliger kan functioneren in het gehele zorgproces. In de samenwerking met de zorginstellingen, overheden maar ook met de welzijnsorganisaties waar de patiënt mee te maken kan krijgen. Een dergelijk programma wordt in samenspraak met de zorgprofessionals ingericht. Op termijn wordt er een vorm van permanente educatie gerealiseerd voor de vrijwilliger in een moderne vorm door middel van een leerplatform.

De Stichting maakt met Centrum een introductieprogramma voor de vrijwilliger. Dit programma laat de vrijwilliger kennismaken met de zorginstelling, de afdeling en alle regels en protocollen die erbij horen.

Uit de opgeleide kandidaten kunnen we de juiste match maken met een patiënt. Hiervoor is ook een ‘klik’ nodig met de patiënt. De Stichting organiseert een kennismakingsgesprek in samenspraak met de zorgprofessionals.

Gedurende de opdracht zal er regelmatig worden geëvalueerd met de vrijwilligers, zorgprofessionals en patiënt. Uitgangspunt is de feedback van de patiënt, vrijwilliger en de zorgmedewerkers.

De verbeterpunten worden meegenomen in het persoonlijk ontwikkelplan van de vrijwilliger dat in overleg wordt opgesteld. De vrijwilliger kan hier zijn/haar ambitie en opleidingsbehoefte kwijt.

Meld je vrijblijvend aan

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of weet je al precies wat je wilt? 
In allebei de gevallen helpen we je graag.

Meld je aan als vrijwilliger en volg de stappen hieronder:
vul het aanmeldformulier in. Wij nemen daarna contact met je op.
Om verder te praten, op locatie of telefonisch.
Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken.

Of neem contact op met Irene Min via 06 26 04 20 56 of via imin@stichtingmariankaij.nl

Aanmelden als zorg0rganisatie

Het begint met maatwerk en oog hebben voor mensen. We pakken jouw vragen projectmatig op, denken strategisch mee en helpen pionieren. We zoeken de juiste vrijwilligers voor jouw vraag, nemen de uitvoering op ons en ontzorgen jouw organisatie.

Neem via het onderstaande formulier contact op:

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.

Aanmelden als vrijwilliger

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of weet je al precies wat je wil? In allebei de gevallen helpen we je graag.

Meld je aan als vrijwilliger en volg de stappen hieronder: vul het aanmeldformulier in.

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.