Oncologisch Centrum en Orthopedie Noordwest krijgen buddy’s

Het Oncologisch Centrum en de vakgroep Orthopedie van Noordwest willen op korte termijn buddy’s inzetten. Buddy’s die de patiënten ondersteunen, voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis. De initiatiefnemers Simone Berkhout en Arthur Dernison (beiden organisatorisch manager van Noordwest) hebben grote verwachtingen van de hulp door buddy’s. ‘Het gaat om het welzijn van de patiënt. Maar ook om het genezingsproces te bevorderen.” Voor oncologische patiënten zal de hulp zich richten op het traject dat zij doorlopen gedurende de behandelingen van het Centrum. De orthopedische patiënten worden ook op de (verpleeg)afdeling in het ziekenhuis bijgestaan.

De Raad van Bestuur van Noordwest ondersteunt de projectplannen voor beide disciplines. De Stichting gaat nu verder aan de slag met de direct betrokkenen op de afdelingen om de inzet van de buddy’s te realiseren. Binnen een paar maanden zullen de eerste buddy’s worden ingezet tijdens het zorgtraject van de patiënten.

Plaats een Reactie

Wil je reageren op dit bericht? Vul dan het onderstaande formulier in:

Aanmelden als zorg0rganisatie

Het begint met maatwerk en oog hebben voor mensen. We pakken jouw vragen projectmatig op, denken strategisch mee en helpen pionieren. We zoeken de juiste vrijwilligers voor jouw vraag, nemen de uitvoering op ons en ontzorgen jouw organisatie.

Neem via het onderstaande formulier contact op:

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.

Aanmelden als vrijwilliger

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of weet je al precies wat je wil? In allebei de gevallen helpen we je graag.

Meld je aan als vrijwilliger en volg de stappen hieronder: vul het aanmeldformulier in.

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.