Buddy-projecten patiënten Noordwest Ziekenhuisgroep gaan starten

Noordwest Ziekenhuisgroep en Stichting Marian Kaij gaan buddy-ondersteuning inrichten voor twee disciplines. Buddy’s die de patiënten als mantelzorger zullen helpen tijdens een behandeling in het ziekenhuis. De projecten starten als een pilot. Hiermee wordt onderzocht hoe de buddy als mantelzorger het beste de patiënten kan helpen. De voorbereidingen voor het inrichten van deze projecten worden binnenkort gestart.

Stefan Kroese (voorzitter Raad van Bestuur Noordwest) en de Stichting hebben grote verwachtingen van deze nieuwe vorm van ondersteuning naar de patiënt. Een buddy helpt een patiënt voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis. Hij/zij zal ook inspringen in de thuissituatie of bij het bezoek aan andere zorginstellingen. De buddy werkt mee aan een beter welzijn van de patiënt. Het welzijn en de tevredenheid zullen toenemen, zo is de verwachting van Noordwest en de Stichting.

Plaats een Reactie

Wil je reageren op dit bericht? Vul dan het onderstaande formulier in:

Aanmelden als zorg0rganisatie

Het begint met maatwerk en oog hebben voor mensen. We pakken jouw vragen projectmatig op, denken strategisch mee en helpen pionieren. We zoeken de juiste vrijwilligers voor jouw vraag, nemen de uitvoering op ons en ontzorgen jouw organisatie.

Neem via het onderstaande formulier contact op:

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.

Aanmelden als vrijwilliger

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of weet je al precies wat je wil? In allebei de gevallen helpen we je graag.

Meld je aan als vrijwilliger en volg de stappen hieronder: vul het aanmeldformulier in.

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.