Vacature Buddy’s voor oncologiepatiënten

Heb je interesse in vrijwilligerswerk?

Wil je deel uitmaken van een enthousiast team dat vooruit wil?

En wil je meewerken aan de groei van Stichting Marian Kaij?

 

Het bestuur van de Stichting is op zoek naar 

Buddy’s voor oncologiepatiënten

Wat ga je doen als buddy?

Stichting Marian Kaij is op zoek naar buddy’s in de zorg. Een buddy heeft nauw contact met zowel de patiënt als de zorgprofessionals van de afdeling. Het gaat om patiënten met een klein sociaal netwerk die voor hulp niet kunnen terugvallen op familie of vrienden. Voor patiënten is het heel belangrijk om te kunnen steunen op iemand die er is voor een kopje koffie, die meegaat naar een gesprek bij de specialist en waar nodig helpt bij het tijdig innemen van medicatie. De buddy kan bijvoorbeeld ook wat boodschappen halen of met de patiënt meegaan naar een behandeling. Dit allemaal in het kader van het welzijn van de patiënt tijdens het zorgtraject.

 
Wat zijn de werkzaamheden? 

Allereerst moet er een klik zijn met de patiënt aangezien het contact tussen jullie namelijk best intensief zal zijn. Je zult gedurende het gehele ziekteproces contact houden met de patiënt. De taken die je doet zullen afhankelijk zijn van de vraag vanuit de patiënt en de afdeling. In ieder geval houd je je nooit bezig met de werkzaamheden die zijn voorbehouden aan de medici en verpleegkundigen. In jouw rol als buddy vragen we je om er te zijn voor de patiënt. Daarbij kun je denken aan vervoer van en naar zorgverlener of behandelaar, een spelletje spelen, samen een boek lezen of het doen van een boodschap.

Wij denken nu aan een tijdbesteding van 2-4 uur per week. Afhankelijk van de inzet die nodig is. Hierover maak je afspraken met jouw patiënt.

 
Wat vragen wij van jou?

Als vrijwilliger kun je je steentje bijdragen. Je wordt er blij van wanneer jouw talenten passen bij de rol die wij hebben. Ben jij degene die wat wij vragen kan uitvoeren? Dan willen we graag met je in gesprek. We onderzoeken samen waar jouw kwaliteiten liggen en maken inschatting of je voldoende ervaring hebt. Maar vooral kijken we samen of jij blij wordt van de rol die we voor je hebben.

Wat we van je vragen is dat je goed kunt luisteren en respectvol omgaat met de patiënt en de professionals op de afdeling. Je vindt het fijn om de ander te helpen, je denkt praktisch en beschikt over inlevingsvermogen. Ben je ervaringsdeskundige, dan is dat een pré. Daarnaast is het belangrijk om flexibel te zijn in je beschikbaarheid en in de wijze van ondersteuning, waarbij het ook belangrijk is je eigen grenzen te stellen in wat je wel en niet kunt of wilt doen.

Wat bieden wij jou?

Bij Stichting Marian Kaij staan vrijwilligers op de eerste plaats. Met jouw inzet kunnen we vrijwilligerswerk in de zorg goed regelen. Wij bieden je de mogelijkheid met deze rol een maatschappelijke en persoonlijke bijdrage te leveren.

We willen vooral dat je het vrijwilligerswerk als een uitdaging ziet en dat je er veel plezier aan beleeft. Het kan natuurlijk zijn dat je je nog wilt ontwikkelen op bepaalde punten. Daarover gaan we graag met je in gesprek. We willen je de kans geven om verder te groeien.

Gedurende de opdracht zal er regelmatig worden geëvalueerd. De verbeterpunten worden meegenomen in het persoonlijk ontwikkelplan dat in overleg wordt opgesteld. Hierin kun je je ambitie kwijt.

 

Over de stichting

Marian Kaij is de vrouw die onze stichting haar naam gaf. Ze heeft 25 jaar vrijwilligers begeleid binnen zorg en welzijn en bood haar vrijwilligers een veilige werkomgeving. Na haar overlijden zetten wij onder haar naam haar werk en gedachtengoed voort.

Stichting Marian Kaij is volop in ontwikkeling. Wij geloven in een professioneel vrijwilligersbeleid in de zorg- en welzijnssector in Noord-Holland en streven naar een mooie match tussen vrijwilligers, patiënten, cliënten en organisaties met zorg- en welzijnsvraagstukken.

 

Heb je interesse?

Spreekt het je aan en wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie neem dan contact met ons op via de site.
Je kunt ook bellen of mailen met Irene Min (m 06 26 04 20 56, imin@stichtingmariankaij.nl ).

Natuurlijk kun je je ook inschrijven voor ander vrijwilligerswerk, dan zullen wij je zo goed mogelijk plaatsen in een andere rol.

Plaats een Reactie

Wil je reageren op dit bericht? Vul dan het onderstaande formulier in:

Aanmelden als zorg0rganisatie

Het begint met maatwerk en oog hebben voor mensen. We pakken jouw vragen projectmatig op, denken strategisch mee en helpen pionieren. We zoeken de juiste vrijwilligers voor jouw vraag, nemen de uitvoering op ons en ontzorgen jouw organisatie.

Neem via het onderstaande formulier contact op:

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.

Aanmelden als vrijwilliger

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of weet je al precies wat je wil? In allebei de gevallen helpen we je graag.

Meld je aan als vrijwilliger en volg de stappen hieronder: vul het aanmeldformulier in.

Samen zoeken we naar wat jij wilt. En maken we vervolgafspraken. Stichting Marian Kaij neemt binnen 10 dagen contact met je op om je interesse te peilen. Daarna maken we concrete afspraken.